Topp 10 reisemål for homser og lesbiske

Enten man er homse eller lesbisk, mange homoseksuelle par er reiseglade og trives enda bedre når romantikken er krydret med spennende kulturelle tilbud og artige forlystelser. Hvis du liker en blanding av kultur, natteliv, åpenhet og toleranse, og gjerne vil tilbringe ferien med likesinnede så sjekk vår topp 10 liste over homovennlige reisemål.

  1. Gran Canaria

Kanariøyene som helhet, og spesielt Gran Canaria, ligger helt på topp av homovennlige reisemål. Va. 12 prosent av turistene er homser og lesbiske. Maspalomas med sitt 5 km lange sanddyneområde og sin nudiststrand er populære, og festløvene elsker Playa del Ingles, som er øyas forlystelsemekka. Strandlivet nytes på nr. 7 mellom Maspalomas og Playa del Ingles.

  1. Praha

Tsjekkias fortryllende hovedstad med sine tallrike kulturelle tilbud er kjent for sin utpregede toleranse fordi det i den «Gyldne By» lever mange åpne og fordomsfrie mennesker. Praha har tallrike gayklubber, kaféer og barer, og dessuten mange artige diskoteker hvor folk møtes i en fargestrålende mix. Alt fra den trendsettende Club Termix til community møtestedet Q-Café, som er mere jordnært. I den raskt voksende bydelen Vinohradska kan både menn og kvinner se og bli sett.

  1. Los Angeles

Før eller siden bør man som homse eller lesbisk ta turen til Los Angeles. Byen er en av de mest populære gay-høyborgene i verden. Los Angeles er sjarmerende, pirrende og har alltid fingeren på tidens puls, byen har rett og slett kultstatus. Her grunnla Henry Hay & Co i 1950 «The Mattachine Foundation», den første offisielle amerikanske homoseksuelle gruppen, som senere ble døpt om til «The Mattachine Society», som fikk avleggere i både New York og San Francisco. Lesbiske grunnla på samme tid «The Daughters of Bilitis». I den store byen feires homsekulturen med Pride festivaler, rodeoer, filmfestivaler og mye mer.

  1. New York

Det meste av USA er stort sett homovennlig, men det er New York, som sammen med San Francisco og Los Angeles, er det mest populære reisemålet, for her er det et stort homsemiljø med utallige fasetter. Til dem som går i giftetanker, siden 2011 kan homoseksuelle par gifte seg i staten New York. Og ved slike regnbuebrylluper er det virkelig fest og farger som gjelder. Chelsea, som er den største homsebydelen i The Big Apple, har også blitt sentrum for New Yorks kunstscene. Her finner man Larry Gagosian, Leo König og David Zwirners gallerier.

  1. Berlin

500.000 mennesker deltar i Christopher Street Day i Tysklands hovedstad. Berlin har historie, da homoseksuelle forhold ble legalisert i 1969 vokste det homoseksuelle miljøet i Vest-Berlin kjapt, og det oppsto en aktiv homobevegelse. De tradisjonelle homsebydelene er Schöneberg og Kreuzberg. Etter murens har også Prenzlauer Berg og Friedrichshain blitt nye sentra for den fargerike kulturscenen, og det har oppstått mange nye bar og større klubber. Noen av årets mange høydepunkter er Berlinale-filmfestivalen i februar, fetishtreffet i påsken og gatefesten i Berlin-Schöneberg.

  1. Amsterdam

I den europeiske gay-metropolen Amsterdam har man i mange år vært vant til å se homser og lesbiske par i gatebildet. I det åpne og tolerante miljøet viser man hvem man er og trenger ikke å skjule noe. I informasjonssentralen Pink Point kan man få vite hva som foregår for tiden og det er et bredt tilbud til homoseksuelle feriegjester. Den liberale handelsbyen har utover mange attraktive severdigheter også flere gay-bydeler som ikke ligger langt fra hverandre. Blandt annet Reguliersdwarsstraat, Amstelgegend og Warmoesstraat.

  1. Budapest

Gay-scenen i den ungarske hovedstaden vokser hele tiden og bader seg i lyset fra det store kunst- og kulturtilbudet. Det finnes tallrike møtesteder bare for homser, f.eks. homsesaunaer og bad som er spesielt homovennlige. Man starter kvelden på en liten hyggelig homsebar, for senere å dra på de større klubbene Alibi, Angyal, Action, Capella eller Coxx. Her blir det en gang i måneden arrangert spesielle fester. På den berømte/beryktede Donau-promenaden i Budapest kan man se og bli sett med fantastisk utsikt til borgen.

  1. Mykonos

Den greske øya i Egeerhavet har lenge vært et attraktivt gay-reisemål. Her blir natt gjort i dag. Man kan legge seg på de hvite sandstrendene og promenere i full offentlighet. Her møtes homser fra hele verden og tar på homseseilturer og safarier kun for homser. Den beste tiden å reise hit er fra mai til oktober. Det festes til soloppgang på «Super Paradise Beach», homo-feststranden på Mykonos. Skal det ikke så vilt kan stranden «Platis Yialos» anbefales.

  1. Lesbos

Av sted til det lesbiske miljøets røtter, til Sapphos fødeøy. Sapphos var den største kvinnelige dikteren i antikken og var den første til å beskrive kjærligheten mellom to kvinner. Den tredje største greske øya er i spesielt stor grad åpen for kvinneverdenen. Her møtes lesbiske uformelt på stranden og i det krystallklare havet ved de vakre buktene og nyter fritiden sammen. I byen Skala kan kvinner dykke ned i det fargerike lesbiske miljøet – her blir natt raskt dag, og det finnes dessuten mange kulturelle tilbud.

  1. Mallorca

Årlig reiser ca. 1000 lesbiske til den hippe ELLA-festivalen. Her blir det danset, festet, samt at man får rekreasjon. Sport, kultur, sightseeing, ganske enkelt manna for sjelen, alt er mulig her. I Palma vokser det lesbiske miljøet. Og også mennene vil være med. Ca. 7 prosent av de besøkendene er homser. De møter man først og fremst på de mange homsebarene i Palma. Underholdende transvestittshow i beste kitschstil finner man på baren Sa Bota Areal.